Поводом спорних информација у вези за исправношћу воде на затвореном базену на Спенсу о којима се већ дуго спекулише, у четвртак, 10. фебруара 2022. године је одржана конференција за медије где су изнети сви релевантни подаци и и објашњена стварна ситуација.

На конференцији су говорили директор jaвног предузећа ,,Спортски и пословни центар Војводина” Драган Милић, директор фирме “Alex Engineering & Constructions” Александар Обрадовић која је била извођач радова и члан Градског већа за спорт и омладину Града Новог Сада Огњен Цвијетићанин.

,,Реконструкција базена на Спенсу, између осталог, подразумевала је и замену два филтера малог и три филтера великог базена, као и комплетни цевоводи, пумпе и опрема за производњу хлора. Посао је обавила и месец дана након отварања базена контролисала фирма “Алекс инжењеринг констракшн”.

Осим аутоматског мерења концентрације хлора, ниво се мери и ручно, а након узорковања, анализе у институту за јавно здравље Војводине, показале су да концентрација хлора износи 0,5, што је у границама нормале.

Директор Спортско-пословног центра Војводина Драган Милић каже да је базен на Спенсу тренутно можда и најквалитетнији у нашој земљи, да су задовољни његовим новим рухом и да је квалитет воде на највишем нивоу.

Пројекат реконструкције базена на Спенсу је једна од најважнијих градских инвестција у последњим деценијама у Новом Саду, поручио је глан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Од 14. јануара и отварања базена, улаз за грађане је бесплатан.

Број купача по смени износи 200 посетилаца.

Од када је почео са радом, 14. јанура 2022. године, више од 30 хиљада грађана искористило је прилику да бесплатно плива у највећем новосадском базену.”

( како прености РТВ, 10.2.2022.)

Коментари су затворени.