САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Студентски центар Нови Сад отвориће још једну студентску мензу. Нови ресторан од 127 квадрата, у ком ће бити послуживан ручак за 500 студената налазиће се у приземљу Спенса, преко пута улаза на базене. Уговор о закупу потписали су данас, 1. фебруара, директор Студентског центра Зоран Мартиновић и директор ЈП ,,СПЦ Војводина” Драган Милић. Ресторан ће након једномесечне адаптације бити отворен у марту.

– Уговор смо симболично потисали 1. фебруара, на Дан Новог Сада. Студентски центар Нови Сад је високоорганизована установа која обезбеђује смештај и исхрану за више од 3.000 студената. Отварање новог ресторана има за циљ да растеретимо “Ресторан 1”, популарну “Велику мензу”, јер је због изградње Студентског центра затворена мала менза код улаза на Ђачко игралиште. Али и да студентима обезбедимо још бољу и квалитетнију услугу. Спенс се због свог значаја и симболике за Нови Сад, али и близине већини факултета Новосадског универзитета наметнуо као логично решење. Руководство Спенса препознало је наше потребе и радујем се што ћемо у врло кратком року успети да унапредимо услове исхране за корисника наших услуга. Адаптација ће трајати око месец дана, а отварање очекујемо у марту – рекао је директор Студентског центра Зоран Мартиновић након потписивања уговора.

За сада ће нова менза послуживати само ручак, а налазиће се у простору некадашње продавнице “Гепард”. Директор СПЦ “Војводина” Драган Милић истиче да ће сарадња са Студентским центром Нови Сад значајно допринети оживљавању и унапређењу позиције Спенса.

– Спенс је бастион спорта и младости и један од најзначајнијих симбола Новог Сада. Студенти су будућност нашег града. И Спенс је њихова кућа. Отварање студентског ресторана се одлично уклопило у нашу пословну визију и кореспондира са новим концептом развоја. Очекујемо да ће свакодневни боравак 500 студената Новосадског универзитета позитивно утицати на укупни амбијент и удахнути нови живот целокупном простору Спенса – рекао је Драган Милић.

Кухиња Студентског центра “Нови Сад” у две смене, оброке припрема 135 људи, а за потребе рада нове мензе неће бити ангажовани нови радници.

– Наши кувари су у стању да дневно припремају шест до осам хиљада оброка. Односно више од 1,5 милиона оброка годишње. Тренутно се у нашој кихињи припрема око 3.500 порција дневно – истакао је Мартиновић.

Нови Сад, 1. фебруар 2021. године

Коментари су затворени.