Признање “Јован Микић Спартак”, којим се награђују најбољи спортисти и спортске организације у Војводини, уручено је овогодишњим добитницима на свечаности у амфитеатру Спенса.

Овогодишњи лауреати у категорији спортиста и спортисткиња су Мате Немеш, рвач зрењанинског Рвачког клуба “Пролетер” и дизачица тегова Радмила Загорац из Клуба дизача тегова “Херкулес” у Бачу.

Ове године награђено је девет добитника у шест категорија, а током свих ових година колико се ово признање додељује, укупно 916 спортиста, спортских радника и организација примило је ову награду.

Председница Спортског свеза Војводине Јасмина Јурас рекла је да се ово најважније спортско признање у Војводини додељује од 1967. године, за врхунске резултате у спорту и допринос афирмацији његовог развоја у нашој покрајини.

Честитајући овогодишњим добитницима, покрајински секретар Дане Баста подсетио је на то да се ово престижно спортско признање традиционално додељује 55. пут и нагласио да је оно потврда за рад и труд нашим спортистима и спортским колективима, као и за њихово свеукупнно залагање и резултате које постижу.

Коментари су затворени.