У организацији Јавног предузећа ,,Спортски и пословни центар Војводина“ и Хаџи Зорана Јовановића, 15. новембра 2021. године у 19 часова у галерији Мацут биће отворена изложба познатог новосадског академског сликара Ђорђа Беаре.
Новосађани ће бити у прилици да виде слике аутора које се по први пут излажу и спадају у монументално сликарство с обзиром на величину слика. Познати сликар и организатори желе да овом изложбом дају допринос културном животу Новог Сада као Европској престоници културе.
Академски сликар Ђорђе Беара је, с обзиром на свој квалитет, био мало представљан у Новом Саду. На његовим сликама на овој изложби видећемо ликове многих познатих Новосађана, од којих многи нису више живи, а то је прилика да их се сетимо и подсетимо њихових књижевних, сликарских и других дела која су значајна за Нови Сад,Војводину и Србију.
Изложба ће бити отворена до 19. новембра, а само отварање изложбе пратиће и музички програм Мише Близанца .
После отварања изложбе у 19,30 у Театрону СПЕНС-а биће организовано музичко вече под називом “Новосадска журка” на којој ће наступити музички састав из Новог Сада “Ако треба нема потребе”. Биће то својеврсни музички догађај на којем ће се изводити евергрин и рок нумере које су обележиле двадесети век.
Ово је уједно и најава да ће се ”Новосадска журка” одржавати у Театрону у приземљу СПЕНС-а суботом од 19 сати до 21 сат.

Коментари су затворени.