Трећа овогодишња додела бесповратне новчане помоћи породицама са троје и више деце у оквиру акције „Да нас буде више“, одржана је данас у Пресс центру Спортског и пословног центра Војводина (СПЕНС). Ову акцију заједнички организују новосадски „СОС такси“ и Удружење „Маме Новосађанке“ у 2018. и 2019. години.

 

Износ помоћи за једну породицу остао је исти као и раније, 10.000 динара, а овог пута помоћ је примило 11 породица. Акцији се овог пута придружила компанија „Грос Инокс ДОО“ из Новог Сада (Gros Inox DOO). Она је донирала помоћ за три породице, док су таксисти, возачи запослени у фирми „СОС такси“, сада већ традиционално, доделили помоћ за осам породица.

 

Захваљујемо компанији „Грос Инокс ДОО“ (Gros Inox DOO), која се бави продајом наутичке опреме и галантерије, што се придружила акцији „Да нас буде више“. Ово представља охрабрење, јер само потврђује чињеницу да Новом Саду не недостаје фирми које имају развијену свест о друштвеној одговорности и о потреби да привреда активно помаже развој друштвене заједнице.

 

Подсетимо, претходне две акције одржане су у мају и јуну ове године, у оквиру којих је до сада укупно 17 породица са троје и више деце (у мају 8, а у јуну 9) примило бесповратну новчану донацију у износу од 10.000 динара. Породице су изабране од стране Удружења “Маме Новосађанке”, а свакој од породица помоћ су лично уручили таксисти, возачи новосадског “СОС таксија”.

 

Принцип избора за донирање у оквиру акције “Да нас буде више” сада је обогаћен и једном новином. Уз досадашњу праксу да се породице са троје и више деце јаве Удружењу “Маме Новосађанке”, које онда кандидују примаоце новчане помоћи, сада се и у возилима “СОС таксија” налазе бланко обрасци за кандидатуру, па сви корисници услуга “СОС таксија”, могу лично и појединачно, попуњавањем обрасца, да кандидују породице са троје и више деце за ову донацију.

 

Захваљујемо свим медијима, који су нас пратили у акцији “Да нас буде више”.

 

Фирма “СОС такси” Нови Сад већ дуго је друштвено одговорна организација, а у 2018. и 2019. години определили смо се да помогнемо породицама са троје и више деце. Са Удружењем „Маме Новосађанке“ организовали смо сарадњу и до краја ове године планирамо четири или пет акција у оквиру којих ћемо помоћи око 40 породица, а са овом пословном праксом желимо да наставимо и наредне године. Сва она предузећа која желе да нам се придруже у овој кампањи су добро дошла. Надамо се да је ово добар пример и подстицај и другим фирмама у граду и шире да преузму бар део одговорности за развој друштвене заједнице и побољшање услова живота грађана Србије.

 

Пораст наталитета јесте један од приоритетних проблема у нашој земљи. Ако би се овим нашим чином бар једна породица помогла у размишљању да добију треће дете, наш циљ би био више него испуњен и оправдан. Наша највећа срећа и успех ове хуманитарне акције био би када би се у будућности број становника Србије померио у позитивном правцу, бар за неколико деце. Да нас буде више.

Остави Коментар

Ваша Е-Маил адреса неће бити објављена.

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*