Концерт подршке за амбасадора интеркултуралности одржаће се у петак, 7. јуна у Театрону СПЕНС- а, диригентица – Габриела Бенак

Реч је о концерту подршке девојчици Катарини Страхинић, која је на конкурсу Интеркултуре и светске мреже АФС изабрана за учешће у овом програму.

Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина” одазвало се позиву и све расположиве капацитете и ресурсе, ставило на располагање Катарини Срахихинић за организацију јавног концерта, као вид подршке младој и талентованој суграђанки.

Катарину су, као кандидата, издвојили мотивација и изузетна спремност на учешће у програму. Програм размене траје једну годину. Подразумева похађање школе и живот са породицом домаћином и учешће на семинарима за младе на тему интеркултуралног учења. Овакви програми размене имају шездесетогодишњу традицију у свету.

Катарина Страхинић је још од малих ногу показивала склоности ка сценском наступу.

Ово је њена мисија, и прилика да нашу културу представи свету јер ће истовремено сарађивати са младима из разних земаља света. У току њеног боравка на размени и по њеном повратку њена је обавеза и част да о свом искуству и сазнањима извештава. Она у овом случају представља ,,младог амбасадора културе”. Интеркултурални програм размене писмом подршке даје прилику свима без обзира на материјално стање. Овакве манифестације подршке уобичајене су у свету и млади могу да представе своје идеје, планове и амбиције и добију подршку како јавности тако и привреде.

Катарини је потребно да прикупи средства, како би могла да обезбеди макар део износа који треба да плати за програм размене. Ово је концерт подршке јер помажемо једном детету да оствари своје снове и да истовремено да свој допринос широј заједници.

Концерт почиње у 20:00 сати.

Коментари су затворени.