Солистички концерт оперске диве чији наступи безусловно освајају публику, одржаће се у Малој дворани, 11.11.2022, од 20 сати, уз госте из Италије, маестра Ромола Ђесија и тенора Андреу Бинетија и оркестар изузетних музичара “Београдски солисти”. Концерт мајстор је Весна Јансенс. 

 После дуго времена, одржаћу солистички концерт у Новом Саду, граду у коме сам још као студент прве године, имала своју прву премијеру 1982 године. Била је то Штраусова оперета „Слепи миш“, у Српском народном позоришту.

Захвална сам Граду Новом Саду, Европској престоници културе и продуцентској кући Топ Тон. Са великим нестрпљењем и радошћу ишчекујем овај догађај, максимално смо посвећени сваком детаљу, јер желимо да се на најлепши начин публика и ми на сцени, прошетамо кроз најпопуларнију оперску литертатуру, али и филмску музику, оперету и мјузикл.“ – изјавила је Јадранка Јовановић уочи концерта.  

Поред бисера оперске литературе и популарних делова из оперете и мјузикла, на програму су и омиљени хитови филмске музике, атрактивне италијанске канцоне и наполитанске песме, са посебним акцентом на српској уметничкој музици. 

Улаз за овај изузетан музички догађај је слободан. 

Коментари су затворени.