Координациони одбор организација особа са инвалидитетом Новог Сада од 1. до 9. децембра разноврсним програмима обележава Међународну недељу особа са инвалидитетом.

Централна манифестација ће се одржати 6. децембра у ,,Спортском и пословном центру Војводина” у Галерији “Мацут” од 10 до 19 сати, где ће бити организована продајна изложба ручних радова особа са инвалидитетом насталих на разним радионицама, као и  изложба уметничких слика академских сликара које су настале на ликовним колонијама.

Манифестацији ће, поред гостију из Новог Сада и Војводине, присуствовати и млади чланови Координационог одбора, који су учествовали на радионицама и дали посебан допринос уметничком стваралаштву особа са инвалидитетом.

Одбор чине: Удружење параплегичара и квадриплегичара новосадског региона, Удружење оболелих од мултиплекс склерозе ЈБО “Мултис” Нови Сад, Удружење грађана дечије и церебралне парализе ЈБО Нови Сад, Градска организација слепих Нови Сад, Удружење дистрофичара ЈБО Нови Сад, Удружење за помоћ МНРО града Новог Сада, Удружење цивилних инвалида рата Нови Сад, Удружење ратних војних инвалида града Новог Сада и Организација глувих Нови Сад.

Из Удружења поручују да на овај начин “мењамо постојеће стереотипе и доприносимо праведнијој стварности” и позивају Новосађане да присуствују изложби.

Коментари су затворени.