У организацији Јавног предузећа ,,Спортски и пословни центар Војводина“ и Удружења ликовних уметника ЛИКУМ, 5. aприла 2022. године у 18 сати у галерији ,,Мацут” биће отворена изложба радова Милоша Петровића, члана овог Удружења.

Удружење ЛИКУМ је основано 2001. године и тренутно има 70 чланова из различитих области -књижевности, сликарства и музике.

Удружење организује школу сликања и цртања, колективне изложбе својих чланова и учествује на аматерским смотрама у Новом Саду, Војводини и Србији.

Нова изложба, представиће ретроспективу слика Милоша Петровића, која су настала у дугогодишњем периоду његовог аматерског сликарства.

Тематика, коју Петровић приказује везана је подсвесно за његове корене. Рођен је у Мудраковцу, код Крушевца 1932. године. Одрастао је уз реку Расину и планину Јастребац, што ће имати велики утицај на његово опредељење да слика пејзаже, али и да студира шумарство.

Током студија бавио се фотографијом. Своје сликарске кораке почиње најпре воденим бојама, темперама и пастелним бојама. Касније ће прећи на уљане боје и од тада настаје велики број слика пејзажа и мртве природе.

Природа је Милошу Петровићу послужила као модел и сву њену лепоту пренео је на своја платна.

Изложба ће бити постављена од 5. до 11. априла 2022. године.

Током ове изложбе радно време галерије је радним данима од 10.00 – 13.00 сати ( у суботу и недељу галрија је затворена).

Коментари су затворени.