У Галерији МАЦУТ на првом спрату Јавног предузећа ,,Спортски и пословни центар Војводина“ у понедељак, 8. новембра 2021. године у 19 сати у оквиру Изложбе Арт ЦЕНТРА  биће отворена нова Колективна изложба Арт КВАДРАТ СРБИЈЕ.

Поставка обухвата радове 52 аутора у различитим техникама.

Поред Новог Сада ова изложба ће обићи  преко 10 градова Србије.

Посетиоци ће од понедељка, приликом посете учествовати у избору најбољег рада, гласањем на листићу које је обезбедио организатор.

Након свих градова, где ће се гласање спроводити,  крајем године у Београду биће проглашена три најбоља аутора и њихова дела.

Данашњи Арт ЦЕНТАР – Асоцијација Српски Арт ЦЕНТАР, Нови Сад је основан као Удржење УМЕТНИКА 2008. године у Београду.

Током 14 година Центар је реализовао више од 600 изложби и на хиљаде музичких, театарских, књижевних дешавања, радионица и трибина, промоција и мини сајмова, али и других активности, као што су бриџ вечери и турнири.

Поред редовног дешавања у Београду и Новом Саду организоване су колективне и самосталне изложбе и у другим градовима СРБИЈЕ.

Остварена је сарадња са 30 организација културе по градовима Србије.

Најважније изложбе Центра су : Арт КВАДРАТ СРБИЈА, УМЕТНОСТ у СРБИЈИ, ЕРОТИКА у УМЕТНОСТИ, као и десетак редовних годишњих изложби.

2019. године је почела са реализацијом Изложба  УМЕТНОСТ ДАНАС  у изложбеном простору Народне банке Србије, са 220 аутора и око 350 радова.

Сваке године, у мају за рођендан АртЦЕНТРА, организује се годишња колективна изложба као смотра стваралаштва аутора у претходном периоду.

Сваке друге године додељује се  Бијенална награда Ненад ЧОНКИЋ, за најбољу изложбу у претходне две године у АртЦЕНТРУ.

У ових 14 година је на ликовним изложбама Арт ЦЕНТРА учествовало више од 700 наших и аутора из иностранства.

Арт ЦЕНТАР се озбиљно спрема за 2022. годину када ће Нови Сад бити Европска престоница културе!

Коментари су затворени.