Према одлуци Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада, због актуелне епидемиолошке ситуације у Новом Саду продужавају се све до сада донете мере.

Радно време објекта је од 6.00 до 21.00 сат.

Забрањено је коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара, као и организовање свечаности, спортских и других  забавних манифестација.

Сви привредни субјекти који обављају угоститељску делатност дужни су да у угоститељским објектима који немају башту, као и ноћним клубовима на територији Града Новог Сада, ограниче радно време на период од 6.00 до 21.00 час.

Привредни субјекти који обављају угоститељску делатност дужни су да у угоститељским објектима који имају башту радно време у затвореном делу објекта ограниче до 21.00 час, а у отвореном делу објекта (башти) до 23.00 часа.

Сви привредни субјекти који обављају делатност у трговинским форматима (тржни центри, хипермаркет, супермаркет, мини маркет и слично) и врше услуге дужни су да радно време организују у периоду од 6.00 до 21.00 час. Ово ограничење не односи се на апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и шалтерску продају хране.

У односу на поштовање ограниченог броја лица која могу истовремено бити присутна у једном објекту, тако да на свака 4 m2 може бити присутно једно лице, на свим улазима у објекат од сада ће бити обавеза привредних субјеката да јасно истакну површину и број лица којa могу бити истовремено присутнa у објектима.

Апелујемо на све, да својим одговорним понашањем и поштовањем прописаних мера заштите, дају свој допринос у борби на спречавању ширења инфекције.

Ношење маски и држање прописног одстојања, у великој мери смањују могућност заразе.

 

Коментари су затворени.