Осим велике воље и много ентузијазма, био је потребан и известан временски период како би Пењачки клуб Адреналин обрадовао своје чланове новом салом за дисциплину болдер.

Нимало лак, а ни јефтин посао, коначно је завршен.

Поред већ постојеће сале за тежинско и брзинско пењање, у петак, 11. фебруара 2022. године отвора се нова сала за болдер.

У Спенсу, где су просторије клуба, у великој сали налази се вештачка стена висине 11,5 метара, на којој у сваком тренутку постоји 50 смерова (стаза за пењање) различитих тежина за прве две поменуте дисциплине, за које је потребна сигурносна опрема у виду појаса и ужета.

Предност нове сале, болдеране, је што може да се користи без партнера за осигуравање, јер је то дисциплина која не захтева опрему за безбедност. Сала је висине четири метра и површине 70 квадратних метара, са вертикалама, јаким превисом и плафоном. На поду су постављене струњаче за доскок и осигурање у случају пада.

За сваку категорију, од деце до шест година па до сениора, има осам смерова. Сваки је различите тежине, од јако лаганог до тешког.

Коментари су затворени.