Свечано отварањe Спортских игара младих, за цео регион, одржано је  у Великој дворани СПЕНС-а у 10.00 сати.

Дунав осигурање Спортске игре младих Србије и Град Нови Сад представили су сјајан забавни програм и манифестацију коју подржавају владе Републике Србије, Хрватске и БИХ.

Присутнима су се обратили градоначелник Милош Вучевић и оснивач Игара Здравко Марић.

Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.

Већ 23. годину, основцима и средњошколцима из Републике Хрватске, 9. година из Босне и Херцеговине и 6. година из Републике Србије омогућавамо потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах).

И поред тога што се бавимо рекреацијом кроз аматерски спорт , наша такмичења су организована на професионалном нивоу.

Идеја Игара расла је из године у годину и Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона.

Част нам је и задовољство што смо међу више од 1.500.000 учесника током година постојања, кроз дружење и спорт, промовисали начин живота чије су основи постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фаир-плаy, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.

Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета.

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.

Вредност пројекта Игара такође су препознале многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота, како региона тако и Европе.

СИМ турнеја радости и такмичења у Србији су одржана са великим успехом и у 2018. години.

У пројекту Спортске игаре младих у Србији, у 2018. учествовало је 70.580 такмичара.

Учесници Спортских игара младих у Србији, у 2018. били су мали спортисти из 148 места / градова /општина из наше земље.

Са поносом морамо да истакнемо да су Спортске игре младих и у Србији постале омиљена манифестација у оквиру које се деца такмиче и друже, а интересовање за учешће у Играма , на наше велико задовољство је из године у годину све веће.

Манифестација је регионалног нивоа и веома је важна. Ово није обично такмичење, већ спајање деце региона.

Удружење за спорт и рекреацију Спортске игре младих је у децембру 2017. примљено у чланство у Спортски савез Србије и у Савез за школски спорт Србије.

Позивамо децу и младе од 7 до 14 година да се пријаве и буду део најлепше спортске приче!

Коментари су затворени.