Фестивал ће се одржати у Театрону у приземљу СПЕНС-а од 26. до 28. децембра у термину од 17.00 до 19.00 сати.

Ове године позвали смо ђаке новосадских основних школа да учествују у хуманитарној акцији прикупљања поклона за почасну гостујућу институцију Фестивала – ДОМ ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ из Ветерника.

Планирано је да деца својом пажњом, лепим емоцијама и понеким даром у виду СЛАТКИША, ИГРАЧКЕ (гумених или пластичних, због дезинфекције), ЛОПТЕ, ВИЈАЧЕ, ЕДУКАТИВНИ и ХИГИЈЕНСКИ ПРИБОР обрадују децу која су због пандемије била око 2 године у изолацији.

У позиву који смо упутили школама предложили смо да свака школа може да формира свој јединствени, заједнички пакет, који би делегација школе донела на СПЕНС, у Театрон, 26 – 28. 12. 2022. у периоду од 17 до 20 сати (дан по избору).

Нови Сад је још овај месец Европска престоница културе. У том духу желимо да код деце и младих истакнемо важност културе даривања, развоја емпатије, солидарности и хуманости.

Планирамо да и ове године разноврсним програмом кроз игру, песму и забаву “напунимо” емоцијама срца свих посетиоца фестивала, а то су баке и деке, маме и тате, другари из школе, комшије.

За добу атмосферу побринуће се деца из: плесног студија Зумба кидс, Сити денс, Импулс, Манток Интернационал, школе музике Мелодис, дечијег хора Звончићи, школе страних језика Spеаk up.

Свечано отварање Фестивала је у понедељак, 26. децембра 2022. године у 18.00 сати.

Биће нам драго да заједно у овим изазовним временима дамо више ведрине, оптимизма и надахнуће свој деци.

Коментари су затворени.