Нови Сад је данас био домаћин квалификационог регионалног такмичења Спортске игре младих 2021.  за Северну Србију.

Учествовала су деца из Јужнобачког, Београдског, Јужнобанатског, Средњебанатског, Севернобанатског, Западнобачког, Мачванског и Сремског округа.

Организатор данашњег такмичења је Савез за школски спорт Града Новог Сада, а координатор Александра Марјанац.

Такмичење је подржала Градска управа за спорт Новог Сада и Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина”, где су одржана такмичења у одбојци и рукомету са учешћем око 400 основаца.

Свечано отварање било је на платоу СПЕНС-а, а присутне су поздравили представници Града – Властимир Мастиловић, Драган Милић – директор ЈП ,,Спортски и пословни центар  Војводина”,  Ненад Црнић – директор Спортских игара младих, Срђан Пришић – Председник Савеза за школски спорт и наш прослављени одбојкаш Слободан Бошкан – председник Спортског савеза Војводине.

Такмичења у осталим спортским дисциплинама- тенису, рукомету за девојчице и шаху,  одржавала су се  на другим локацијама Новог Сада.

Првопласиране екипе на данашњем такмичењу стекле су право учешћа на државном првенству Спортских игара младих, на којем ће се нјабољи изборити да представљају Србију на међународном такмичењу у Сплиту.

 

Коментари су затворени.