Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином обишао просторије за тренинг које користе, између осталих, стонотениски клубови особа с инвалидитетом “Спин” и “Тврђава” на СПЕНС-у где су разговарали са руководством и члановима клубова, најбољим стонотенисерима-параолимпијацима и добитницима националних спортских признања.

“Дошли смо на СПЕНС да нашим стонотенисерима честитамо на резултатима којима су нас, по ко зна који пут, обрадовали. Наши параолимпијци су на Европском првенству у Шведској остварили велики успех и донели Србији најсјајнија одличја, као и сребрне и бронзане медаље у екипној и појединачној конкуренцији. Они имају континуитет у низању успеха и то није случајност, него резултат напорног рада”, рекао је градоначелник Вучевић.

Он је додао да у нашем граду имамо два стонотениска клуба где особе са инвалидитетом могу да вежбају, да се припремају за такмичења и да квалитетно проводе своје време.

“Следеће године нас очекује параолимпијада у Токију, на којој ће се такмичити и наши стонотенисери, а ми ћемо као Град учинити све да параолимпијци из Новог Сада добију посебну подршку и додатне субвенције из буџета. Купљена је нова опрема и столови прилагођени за особе са инвалидитетом, а ускоро следе и лепе вести у вези са СПЕНС-ом. Наиме, Град је пре месец дана потписао Меморандум са Европском банком за обнову и развој, и очекујемо да у наредних пар месеци добијемо комплетну стратегију реконструкције СПЦ “Војводина” са економско-финансијском анализом. Желимо да наш СПЕНС, са постојећим изгледом добије ново рухо, бољи садржај и квалитет, да буде економски исплативији, на задовољство спортиста који овде вежбају, људи који послују и свих грађана који га посећују. Такође, према Влади Србије смо упутили предлог да један од планирана три Центра за вештачку интелигенцију у нашој земљи, буде смештен управо на СПЕНС-у”, рекао је градоначелник Вучевић.

Он је нагласио да ће Град наставити да води рачуна о о приступачности, као и то да ће се урбанисти тим принципом водити и приликом изградње Стадиона “Карађорђе” и новог атлетског центра, као и за све објекте који ће бити грађени у Новом Саду.

Параолимпијка у стоном тенису Борислава Перић Ранковић захвалила је Граду на подршци.

“Оно што нам Град обећа, знамо да ће бити испуњено, а знамо и да ћемо ми оправдати. Сви ми, из свих стонотениских клубова, трудимо се да одржимо висок ниво игре, добре резултате и на најбољи начин промовишемо овај спорт и привучемо што више деце овом спорту”, рекла је Перић Ранковић.

Коментари су затворени.