Уметнички маратон Поп Павела од укупно шест изложби, током летњих месеци, започиње на СПЕНС-у у галерији ,,Мацут”  у четвртак, 30. јуна у 19.00 сати изложбом ,,Омаж великим уметницима”, где ће бити приказано 25 слика великих формата, рађених различитим техникама.

Уметник је у овом опусу приказао портрете својих колега – уметника који су обележили миленијум, правећи колаже њихових најпознатијих дела.

На тај начин Павел Поп, као реномирани уметник са Петроварадинске тврђаве, звани ,,новосадски Дирер”, приказује и своју сликарску виртуозност.

У истом дану у 21,00 сат у галерији ,,Сезан арт” у улици Петра Драпшина 39, биће приказане и графике Павела Попа које је током година поклањао својим пријатељима уз посвету. Изложба графика због тога носи назив ,,Изложба пријатеља”. 

Уметничким маратоном у години када је град Нови Сад Европска престоница културе, породица и пријатељи одају почаст и сећање преминулом уметнику, који је давне 1989. године на светском бијеналу у Шпанији освојио за графику ,,Парисов суд” трећу награду (VI PREMIO DE GRABADO – MAXIMO RAMOS).

Уметнички маратон ће се наставити током јула, августа и септембра, на другим локацијама (отварањем по две изложбе истог дана) где ће бити приказани радови рађени у другим техникама.

Коментари су затворени.