Манифестација “Новосадско пролеће” једна је од највећих еколошких манифестација у земљи. Ова године је њен јубилеј, 30 година од настанка, а током тог периода, више од милион и по људи био је део те приче.

Оживети хол СПЕНСА, показати да Нови Сад може да изнедри манифестацију која промовише екологију, музику, културу и дружење и успешно трајати. То су пре 30 година започели Веља Мацут и Алекса Јевтић. 30 година касније, идеју препознају Новосађани разних генерација.

Јубилеј је велика ствар, како организаторима тако и излагачима међу којима су и они који дуги низ година баш овде излажу своје производе.

Међу пријатељима манифестације којима су данас уручене захвалнице су бројни новинари, музичари, активисти, излагачи и Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина”.

“Она је кренула са 6 излагача, дошла до 230. Заузимамо цео простор СПЕНСа на првом спрату и пружамо не само богату понуду посетиоцима Новосадског пролећа, не само Новосађанима него и различите видове едукације, како за децу и младе тако и за одрасле о проблемима у животној средини, начинима како да их реше”, рекла је Душица Миленковић, Покрет Горана Нови Сад.

Планови за будућност постоје, да манифестација усрећује људе још дуго и да најмлађима усади еколошке вредности.

Коментари су затворени.