Данас је у Малој дворани Јавног предузећа ,,СПЦ Војводина“ свечано отворен 13. „CISM футсал куп за мир“, турнир, који окупља војне репрезентације Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Србије, којима ће, од 20. до 24. јуна, наш град бити домаћин.

Овај спортски догађај реализује се у оквиру програма „Спорт и мир“ Међународног савета за војне спортове (CISM), који је војни футсал турнир препознао као делотворно средство јачања мира, толеранције и сарадње.

Учеснике турнира и госте Новог Сада поздравио је у Конференцијској сали, директор СПЕНС-а, Драган Милић и изразио захвалтност организатору што су наш објекат изабрали за организацију овог значајног међународног спортског догађаја. Истовремено изнео је и своје уверење да ће учесници из свих војних репрезентацијa достојно заступати дух фер-плеја и пријатељства и уз спортску срећу  остварити жељени резултат на овом турниру.

Нови Сад, као Европскa престоница културе за 2022. годину, има част да буде домаћин овог војног спортског догађаја. Спорт је најделотворније средство за успостављање, одржавање и јачање пријатељстава, физичке форме и здравља код свих популација“, рекао је Дане Баста, Покрајински секретар за спорт и омладину и захвалио  се Министарству одбране и Војсци Србије, као и Генералном секретаријату CISM у Бриселу, што је Новом Саду указано поверење да буде домаћин овако значајног спортског скупа.

Свечаном отварању је присуствовао, у име Града Новог Сада, Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину.

Турнир је отворио званични представник Међународног савета за војне спортове (CISM) пуковник оружаних снага Нигерије Ричард Емех, који је изразио уверење да ће Нови Сад и Србија бити добри домаћини војним репрезентацијама на овом турниру.

Тринаести „Футсал куп за мир“ одржава се у организацији Делегације Републике Србије при CISM, Министарства одбране и Војске Србије и партнера – Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Града Новог Сада, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Војводине, Градског спортског савеза Новог Сада и других.

Коментари су затворени.