Novi Sad, SPC Vojvodina, otvoreni platoi

subota, 19. jun 2021. 16 – 20h

Svečano otvaranje u 17h

NEKO TVOJ je nova edukativno – kulturno – humanitarna platforma koja na jedinstven način promoviše odabranu temu – prva je EKOLOGIJA.

MISIJA je promocija kosmopolitskih vrednosti.

CILJ je unapređenje ekološkog ambijenta i osnaživanje ličnog kosmopolitskog potencijala mladih.

Poštovani,

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE je bila prilika da se napravi dobra sinergija kreativnih predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca i studenata, društveno odgovornih institucija i organizacija, medija. Jedan deo manifestacije je održan u nedelju, 6.6.2021. ali se druga polovina nije mogla održati zbog loših vrmenskih uslova.

SPECIJALNI PROGRAMI za DECU u subotu 19.06.2021. biće prilika i da se svečano i zanimljivo obeleži kraj školske godine:

IDEA LETEĆA DRUŽINA, BISER NUTRI AKADEMIJA & NATIONAL GEOGRAPHIC SRBIJA, ZOOVETOV home, sweet home, JP ZOOHIGIJENA – Edukacija za PET generaciju, ŠAMPIONSKE IGRE – KONDOR pas šampion & dresser Miki, KUMAŠIJSKO POSELO – kako postasti kum/a kuci iz azila, SREĆNO ĆOŠE – nagrade za decu i roditelje, Zabavni parkić…

Specijalni program manifestacije UDOMI za RADOST!!! posvećen podizanju svesti građana o važnosti udomljavanja napuštenih kuca. 10 KUCA iz Azila DOBRA NADA biće posebni gosti manifestacije koji će svojom ljupkošću, dobrotom, lepotom osvajati srca Novosađana u nadi da će baš oni biti udomljeni i naći svoj zauvek dom.

Ovogodišnja tema će biti važnost i uloga PSA u suživotu sa ljudima. Iz mnogo različitih aspekata će na simboličan i afirmativan način biti prikazana ova tema.

EKO ART programi za udomljavanje 10 pasa prihvatilišta za napuštene kuce i mace „Dobra nada”:

Pas SARA i spašavanje posle zemljotresa mali i veliki VATROGASCI

Pas Mr. SPOK i forenzika – POLICAJCI i četvoronožni inspektori PATROLNE ŠAPE

Pas DEJZI i film – MAČKE IZ VISOKOG DRUŠTVA

Pas KVANA i umetnost – STREET ART, Škola za dizajn Bogdan Šuput,

Pas LINA i zdravlje & nega – ZOOVETovo SAVETOVALIŠTE

Pas HEKTOR i azilska družina – DUDA, DUŠKA i ĐINA

Pas LJUBICA i kumstvo – KUMAŠIJSKO POSELO prijave za kumstvo…

HUMANITARNA AKCIJAprikupljanje donacije u hrani i za veterinarske troškove za napuštene kuce i mace za 5 (PET) udruženja i prihvatilišta u Novom Sadu biće od 12 do 20h. Punkt za donacije biće na centralnom platou. Ovo je prilika da Novosađani pokažu svoju veliku solidarnost i materijalnu podršku ljudima koji nesebično godinama zbrinjavaju napuštene šapice.

Tema EKOLOGIJA – ŽIVOTNA SREDINA – PRIRODA treba da nas podstakne da kontinuirano stvaramo ambijent u kojem ćemo se svi osećati spokojnije i dostojanstvenije.

Novi Sad će 2022. godine biti Evropska prestonica kulture.

U tom duhu temu PRIRODA – EKOLOGIJA predstavićemo jezikom

kreativnosti, humanosti, tolerancije i ljubavi,

pod ovogodišnjim sloganom –

PRIRODNO je biti NEKO TVOJ!

Svi učesnici i posetioci u JP SPC „Vojvodina“ u potpunosti moraju poštovati propisane epidemiološke mere – nošenje zaštitnih maski, fizička distanca 1m.

UG „ŽELJA “, Novi Sad

Glavni menadžer: Maja Bolehradski

063 1 5500 79

e-mail: festival.maja@gmail.com

Коментари су затворени.